Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Ons onderwijs

 De uitgangspunten van het onderwijs binnen het vmbo en praktijkonderwijs zijn de twee kernwaarden uit De Regius Koers 2022: 'Aandacht voor elkaar' en 'Werken aan goede resultaten'.

Wij verwijzen u voor meer informatie over ons onderwijs ook graag naar het vmbo deel van de schoolgids en de filmpjes over onze profielen.

Binnen elke gevolgde leerweg kiest de leerling een profiel. In de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen gebeurt dit aan het einde van het tweede leerjaar. Wij bieden onderstaande profielen aan. Klik op het profiel voor meer informatie en een filmpje met uitleg over het profiel.

Profielen 
Mobiliteit en TransportMT
Produceren, Installeren en EnergiePIE
Bouwen, Wonen en InterieurBWI
Horeca, Bakkerij en RecreatieHBR
Zorg en WelzijnZW
Dienstverlening en ProductenDP

Stage

Belangrijk programmaonderdeel in de bovenbouw van het vmbo is de stage. In de derde klas lopen de leerlingen een maatschappelijke stage bij verenigingen, vrijwilligersorganisaties enzovoorts. Daarnaast doen ze zowel in de derde als de vierde klas een beroepsoriënterende stage. De leerlingen gaan dan naar bedrijven en instellingen die passen bij hun opleiding.

Vervolgopleiding

Na het behalen van het vmbo-diploma kunnen onze leerlingen op de locatie blijven als ze kiezen voor een vervolgopleiding bij het ROC Kop van Noord-Holland. Het ROC biedt verschillende Mbo-opleidingen aan op de locatie Hofstraat die aansluiten op de vmbo-opleiding.