Bouw, Wonen en Interieur

Hey toekomstige bouwers, ontwerpers en visionairs van de wereld!

Welkom in de opwindende wereld van Bouwen, Wonen en Interieur – dé plek waar dromen tastbaar worden en creativiteit de bouwstenen zijn van jouw toekomst. Luister even, want dit is geen gewoon klaslokaal. Nee, dit is het kloppende hart van mogelijkheden, innovatie en oneindige creativiteit!

BWI, de magische deur naar jouw droomwereld van constructies, ontwerpen en ruimtes vol verbeelding!

Stel je voor dat je niet alleen leert over de wereld om je heen, maar dat je die wereld ook kunt vormgeven en opbouwen. Met BWI in je arsenaal ben jij de architect van je eigen reis. Hier draait alles om méér dan alleen boekenkennis; het gaat om het tastbare, het echte werk, de kracht van je eigen handen die iets prachtigs creëren. Hier ontdek je de kracht van praktijkgericht leren.

Wie wil er nou in een klaslokaal zitten, wanneer je met BWI de wereld kunt verkennen door middel van praktijkgericht leren? Pak die hamer, laat je creativiteit stromen en bouw aan je eigen succes. We gaan niet gewoon lesgeven; we gaan samen bouwen aan jouw vaardigheden, jouw toekomst. Ontwerp de wereld om je heen!

In BWI gaan we verder dan alleen constructies. We brengen ruimtes tot leven, we ontwerpen interieurs die vertellen wie jij bent. Van de stichting tot de laatste lik verf, dit is jouw speelveld van expressie. We geloven in de kracht van creativiteit, en hier word je de regisseur van je eigen ontwerpdroom.

Word een teamspeler in de bouwrevolutie!

In de echte wereld is niemand een eiland, en dat geldt ook voor BWI. Hier leer je niet alleen hoe je iets moet bouwen, maar ook hoe je moet samenwerken om iets groots te creëren. Samen zijn we sterker, en in BWI bouw je niet alleen aan projecten, maar ook aan levenslange vriendschappen en samenwerkingen.

Toekomstbestendige vaardigheden voor jouw succes!

Wist je dat de vaardigheden die je hier leert, de sleutel zijn tot een wereld vol mogelijkheden? Van architect tot bouwkundig ingenieur, van interieurontwerper tot trendsetter in de bouw – met BWI zet je de deur open naar een carrière vol passie en succes.

Dus, mijn toekomstige bouwexperts, waar wacht je nog op? Pak die bouwhelm, trek je creatieve handschoenen aan en laten we samen de wereld bouwen, wonen en vormgeven.
BWI wacht op JOU!

Vakkenpakket

Leerjaar 3
AVO-vakkenNederlandsLichamelijke opvoedingDeze vakken neem je mee naar het vierde leerjaar.
WiskundeNatuur-scheikunde
Maatschappijleer
KunstvakkenDit vak sluit je aan het eind van leerjaar 3 en neem je mee naar het Centraal Eindexamen (CE)
ProfieldelenBouwproces en bouwvoorbereidingBouwen vanaf de funderingAan het eind van leerjaar 3 doe je Centraal Schriftelijk en Praktijk Examen (CSPE) in deze vakken.
Hout en meubelverbindingDesign en decoratie
Leerjaar 4
AVO-vakkenNederlandsEngelsDe leerling rond de vakken af tijdens het Centraal Eindexamen.
WiskundeNatuur-scheikunde
MaatschappijleerDit vak rond je af met een schoolexamen (SE) en neem je mee naar het Centraal Eindexamen (CE).
Lichamelijke opvoeding
Keuzevakken binnen BWIInterieurbouw, stands en betimmeringen **Bouwmethoden en bouwstijlen *** Een leerling kiest minimaal drie en maximaal vier keuzevakken.
* De leerling rond het keuzevak af met een proeve van bekwaamheid (pvb).** verplichte keuzevakken
GevelopeningenSchilderen op hout en steen
Dak- en kapconstructies hout
Interieurontwerp en designMeubelmaken
Overige keuzevakken buiten het profielDronetechniekenFietstechniek* als een leerling bij de bovenstaande keuzevakken drie keuzevakken heeft gekozen kan een leerling ook een keuzevak buiten het profiel kiezen.
Edelmetaal bewerken