Regius tour
Belangrijke data
Veelgestelde vragen
Ontdek snel antwoorden op veelgestelde vragen!
Kun je aangeven bij wie je in de klas wilt komen?
Ja, dat kan. De basisschool geeft dit vaak door, maar dit mag je ook op het aanmeldformulier erbij zetten. We proberen met alle wensen rekening te houden, waarbij wel geldt dat er een maximum aantal is voor leerlingen uit één klas van de basisschool in de nieuwe brugklas. Dit doen we om de groepsvorming in de nieuwe klas te bevorderen.
Zit je iedere les met dezelfde groep?
In de onderbouw zit je in je stamklas en volg je met deze klas alle lessen. Dit geldt niet voor de maatwerkuren (op de Oranjelaan en Emmalaan), die volg je met de leerlingen die ook voor die maatwerkuren hebben gekozen. In de bovenbouw heb je ook een stamklas, maar daarnaast ook clustergroepen waarin je de vakken volgt die je voor jouw profiel hebt gekozen.
Is er ruimte voor talenturen?
Ja, daar is een aanbod voor. Op de Oranjelaan en de Emmalaan zit dit verwerkt in de maatwerkuren. Op de Wilhelminalaan is er het honoursprogramma.
Hoe leer je je klas goed kennen?
In juni maak je al kennis met je nieuwe klas en je mentor! Na de vakantie beginnen we met de introductiedagen, waarbij je je nieuwe klasgenoten leert kennen tijdens allerlei leuke spelletjes en activiteiten.
Wat doet een mentor?
Een mentor is te vergelijken met de juf/meester op de basisschool: hij of zij begeleidt de klas én de leerlingen individueel op het persoonlijke vlak. Je kan hierbij denken aan dingen zoals ‘hoe ga ik om met ruzies?’ maar ook praktische zaken zoals helpen bij het maken van je planning.