Groep 8

Welk advies je ook krijgt, bij ons ben je welkom. Op onze campus vind je alle niveaus, verspreid over een aantal gebouwen. Maar waar je ook komt, overal hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer en is er aandacht voor elkaar. Kom je ook een keertje sfeer proeven? Dit kan tijdens de doe-middagen of tijdens onze open dag.

We kunnen niet wachten om je te ontmoeten!

Aanmelden Belangrijke data

Regius tour

Belangrijke data

VMBO/PRO

29 jan

Regius Live

31 jan

Regius Live

02 feb

Open Dag

Tijd: 14.00 – 20.00 uur

Lees meer

26 jun

Kennismakingsdag

HAVO/VWO

29 jan

Regius Live

02 feb

Open Dag

Tijd: 14.00 – 20.00 uur

Lees meer

26 jun

Kennismakingsdag

Veelgestelde vragen

Ontdek snel antwoorden op veelgestelde vragen!

Ja, dat kan. De basisschool geeft dit vaak door, maar dit mag je ook op het aanmeldformulier erbij zetten. We proberen met alle wensen rekening te houden, waarbij wel geldt dat er een maximum aantal is voor leerlingen uit één klas van de basisschool in de nieuwe brugklas. Dit doen we om de groepsvorming in de nieuwe klas te bevorderen.

In de onderbouw zit je in je stamklas en volg je met deze klas alle lessen. Dit geldt niet voor de maatwerkuren (op de Oranjelaan en Emmalaan), die volg je met de leerlingen die ook voor die maatwerkuren hebben gekozen. In de bovenbouw heb je ook een stamklas, maar daarnaast ook clustergroepen waarin je de vakken volgt die je voor jouw profiel hebt gekozen.

Ja, daar is een aanbod voor. Op de Oranjelaan en de Emmalaan zit dit verwerkt in de maatwerkuren. Op de Wilhelminalaan is er het honoursprogramma.

In juni maak je al kennis met je nieuwe klas en je mentor! Na de vakantie beginnen we met de introductiedagen, waarbij je je nieuwe klasgenoten leert kennen tijdens allerlei leuke spelletjes en activiteiten.

Een mentor is te vergelijken met de juf/meester op de basisschool: hij of zij begeleidt de klas én de leerlingen individueel op het persoonlijke vlak. Je kan hierbij denken aan dingen zoals ‘hoe ga ik om met ruzies?’ maar ook praktische zaken zoals helpen bij het maken van je planning.