Onderbouw

Jouw start in de brugklas voor de vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg begint bij ons op de Emmalaan. Aan de Emmalaan staat persoonlijke groei centraal. Het gaat niet alleen om het behalen van cijfers voor wat je weet, maar het gaat ook om wat je kunt en hoe je bent.

Zo wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van verschillende vaardigheden. Je kunt hierbij denken aan presenteren, kennis verzamelen en verwerken, verantwoordelijk zijn, samenwerken, zelfstandig werken en informatie verwerken.

Aan het einde van je brugklas en aan het begin van je tweede leerjaar volg je lessen gericht op profieloriëntatie. Je maakt op deze manier kennis met alle profielen in de bovenbouw van de basis -en kaderberoepsgerichte leerwegen, zodat je in het derde jaar goed kunt instromen in het profiel van jouw keuze!

Naast de lessen gericht op profieloriëntatie, loop je een snuffelstage en kom je in de projectweek in aanraking met beroepen uit verschillende richtingen. Op deze manier stroom je door naar het profiel van jouw keuze!

Pre-profileren

Weet jij al wat je wil? Aan het einde van leerjaar 1 kies je uit drie leerroutes. De reguliere leerroute, de leerroute Techniek of de leerroute Leefstijl. Hierdoor heb je in de bovenbouw meer ruimte voor verdieping.

Hoe cool is dat?

Wil je meer weten over deze leerroutes? Bekijk de video van Techniek en Leefstijl.

Maatwerk

Wij willen dat ons onderwijs past bij jouw wensen en mogelijkheden. Daarom sluiten we aan bij wat jij nodig hebt. Dit noemen wij maatwerk. Een deel van je lessen kies je dan zelf.

Je krijgt extra ondersteuning voor vakken die je lastig vindt (maatwerk intensief) en je volgt een programma waarin je op sportief, technisch of creatief gebied wordt uitgedaagd (maatwerk plus).

Bovenbouw

In de bovenbouw maak je een keuze uit een van de volgende zes profielen

Kies hierboven het profiel en lees meer info of bekijk onze 1-minuut filmpjes!