Zorg & Welzijn (Z&W)

Vind je het fijn om met mensen om te gaan, hou je van afwisseling, en wil je een betekenisvolle baan? Dan is de afdeling Zorg en Welzijn zeker iets voor jou.

Mensen ondersteunen in het dagelijks leven, verzorgen, activiteiten begeleiden, of juist liever op een groep in de kinderopvang, of je eigen kapsalon?

Bij Zorg & Welzijn kan het allemaal! 

Zorg & Welzijn bestaat uit diverse profieldelen die de basis vormen van de opleiding.
Hier wisselen kennis en praktijk elkaar voldoende af. Het ene moment leer je over hygiënisch werken en het andere moment oefen je om iemand in stabiele zijligging te plaatsen, of sta je een gezonde maaltijd te koken. 

Daarnaast zijn er regelmatig gastlessen, excursies naar zorginstellingen en activiteiten waar je kennis maakt met al wat de zorg te bieden heeft. 

Persoonlijke ontwikkeling en competenties, zoals geduld, goed kunnen luisteren, samenwerken,  sociale vaardigheden en empathie staan centraal binnen het profiel Zorg en Welzijn, er heerst een gemoedelijke sfeer waar iedereen welkom is en je jezelf mag zijn. 

Vakkenpakket

Leerjaar 3
AVO-vakkenNederlandsLichamelijke opvoedingDeze vakken neem je mee naar het vierde leerjaar.
EngelsBiologie
Maatschappijleer
Maatschappijkunde of wiskundeAan het eind van leerjaar 2 kies je een vak waar je leerjaar 4 Centraal Eindexamen in ga doen.
KunstvakkenDit vak sluit je aan het eind van leerjaar 3 en neem je mee naar het Centraal Eindexamen (CE)
ProfieldelenMens en gezondheidMens en activiteitAan het eind van leerjaar 3 doe je Centraal Schriftelijk en Praktijk Examen (CSPE) in deze vakken.
Mens en omgevingMens en zorg
Leerjaar 4
AVO-vakkenNederlandsEngelsDe leerling rond de vakken af tijdens het Centraal Eindexamen.
BiologieMaatschappijkunde of wiskunde
MaatschappijleerDit vak rond je af met een schoolexamen (SE) en neem je mee naar het Centraal Eindexamen (CE).
Lichamelijke opvoeding
Keuzevak (verplicht)Welzijn kind en jongereDe leerling rond het keuzevak af met een proeve van bekwaamheid (pvb).
Overige keuzevakken binnen Zorg en Welzijn Voorkomen van ongelukken en EHBOKennismaken met uiterlijke verzorging* Een leerling kiest een van deze keuzevakken minimaal twee en maximaal drie keuzevakken.
* De leerling rond het keuzevak af met een proeve van bekwaamheid (pvb).
Assisteren in de gezondheidszorgMode en design
Welzijn, volwassenen en ouderen
Overige keuzevakken buiten het profielWebshopDrone technieken* als een leerling bij de bovenstaande keuzevakken twee keuzevakken heeft gekozen kan een leerling ook een keuzevak buiten het profiel kiezen
Geüniformeerde dienstverleningBijzondere keuken