HAVO/VWO

Welkom op de Wilhelminalaan. Op deze locatie verzorgen we met veel plezier het onderwijs op havo- en vwo-niveau (atheneum en gymnasium).  Naast goed en modern onderwijs, biedt de school een groot aantal activiteiten aan op cultureel, maatschappelijk, sportief, creatief en/of levensbeschouwelijk terrein.

Ook kan je bij ons kiezen voor regulier of accent onderwijs. Je vindt alle informatie hieronder.

Groep 8 Aanmelden

Ons onderwijs

Leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies worden bij ons geplaatst in een havo/vwo-brugklas. Informatie over deze leerweg vind je hiernaast onder ‘havo’. Zowel bij havo/vwo- als bij de vwo-brugklassen kan er gekozen worden voor regulier of accent onderwijs. Bij regulier onderwijs krijgen de leerlingen les in 15 afzonderlijke vakken. Theorielessen duren 45 minuten, praktijklessen 90 minuten.

Kies je voor accent onderwijs? Dan ligt de focus samenwerkend en onderzoekend leren in verschillende vakgebieden zoals Bèta (natuurwetenschappen), Gamma (mens & maatschappijvakken) of Delta (creatieve vakken).

Doorstroom in de onderbouw
In het voorjaar krijgen alle leerlingen een doorstroomadvies. Het grootste deel van de leerlingen uit de havo/vwo-brugklassen (regulier én Accent) stroomt door naar 2 havo/vwo, een deel stroomt door naar 2 atheneum of 2 gymnasium.

In principe stromen de vwo-leerlingen door naar 2 atheneum of 2 gymnasium. De doorstroom van klas 2 naar 3 gebeurt op dezelfde wijze. Het onderwijs is overigens zo ingericht, dat ook vanuit 2 havo/vwo de overstap naar 3 vwo mogelijk blijft. Voor deze opstroom wordt niet alleen de inzet, maar worden ook kennis en vaardigheden van de leerling besproken tijdens de rapportvergadering.

Onderwijs in beeld

Bekijk hier een filmpje over ons regulier onderwijs havo/vwo

Onze locatie

Onze gebouwen zijn allemaal vernoemd naar de straat waarin het gebouw staat, samen vormen ze de gezellige en groene campus. Wanneer je net bij ons start vertel je misschien nog ‘ik ga vmbo of havo doen aan het Regius’ maar waarschijnlijk verandert dit al snel in spreektaal. Ik ga naar de Ora! (Oranjelaan voor vmbo tl) of ik zit op de Wil! (Wilhelminalaan havo/vwo). De campus is het hart van het Regius College en een plek waar je samen met je vrienden of vriendinnen kan samenkomen om bijvoorbeeld te sporten op ons Cruyff Court. Hieronder vind je alle informatie en de dagelijkse schoolleiding voor de locatie Wilhelminalaan.

Agenda

29jan

Regius Live

Lees meer

31jan

Regius Live

Lees meer

02feb

Open Dag

Lees meer

Uitgelicht