Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Het decanaat van de Oranjelaan

  • Wat vind ik leuk om te doen en te weten?
  • Waar ben ik goed in?
  • Welk beroep wil ik later uitoefenen?
  • Waaruit kan ik kiezen?
  • Welke vakken heb ik dan nodig?
  • Welk beroep past goed bij mijn eigenschappen en kwaliteiten?
  • Wat is voor mij de beste manier om te bereiken wat er bij mij past?
 
De schooldecaan is er om je te helpen de antwoorden op deze vragen te vinden. Op elke locatie van het Regius College werken decanen. Op de Oranjelaan is dat mevrouw M. Neervoort. Je kunt haar vinden in kamer 264.
 
Alle leerlingen mogen langskomen om informatie te vragen over schoolsoorten, vervolgopleidingen en beroepen. In de decaankamer liggen folders en boekjes van het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). Die mag je meenemen of kan je ter plekke lezen. Op de websites van de diverse ROC’s vind je de meest actuele en meest uitgebreide informatie over opleidingen. 
 
Je kunt bij de decaan ook terecht voor het maken van een extra test of om meer te weten te komen over de Kaderberoepsgerichte Leerweg en de Havo.
 
Voor steun en advies is er in de eerste plaats de mentor. De mentor geeft een mentoruur waarin deze zaken ook uitgebreid aan de orde komen. Alle leerlingen van de TL gaan vanaf klas 1 aan de slag met het maken van een digitaal loopbaandossier.
 
In de eerste klas laat je al een vak vallen en in de tweede klas kies je uit nog meer vakken. Zo kom je uiteindelijk uit bij de zes examenvakken die je aan het einde van het derde jaar kiest en in het eindexamenjaar gaat volgen. De examenklassen moeten hun vervolgopleiding bepalen. Wil je meer ondersteuning bij het kiezen van het vakkenpakket? Breng dan een bezoek aan de decaan.
 

Keuze-activiteiten

Om jullie en de mentoren daarbij te helpen, worden er elk jaar keuze-activiteiten georganiseerd:

  • De derde en vierde klassen bezoeken open dagen op de MBO instellingen;
  • De overstappers naar de havo-afdeling krijgen een voorlichtingsmoment in januari op de Wilhelminalaan. Daarbij maken ze kennis met vakken die in de profielen van havo voorkomen maar op TL niet gegeven worden;
  • Voor alle leerjaren zijn er voorlichtingsavonden. De mentor verstrekt dan informatie over het keuzeproces.

Contact

Je kunt altijd langskomen. Natuurlijk zijn je ouders ook van harte welkom. Je ouders kunnen eventueel mailen om een afspraak te maken: nem@regiuscollege.nl

 

Klik hier om naar het document te gaan met daarop de belangrijkste open dagen op het MBO

Klik hier voor de pagina met belangrijke documenten waarop onder andere het document met informatie/tips van de decaan voor de ouder(s)/verzorger(s) en de leerling over de loopbaanoriëntatie.