Tijdens de middelbare schooltijd doe je een maatschappelijke stage, waarbij je in contact komt met verschillende groepen in de samenleving. Dit stimuleert jongeren om zich actief in te zetten voor anderen en om de samenleving op een andere manier te leren kennen. Naast vakken en leerresultaten besteden wij ook aandacht aan de brede vorming en ontwikkeling van jou als leerling, inclusief burgerschapsvorming.

Op het vmbo b/k loop je jouw maatschappelijke stage in het tweede leerjaar. Op havo/vwo en op vmbo tl doe je de maatschappelijke stage in het derde leerjaar.

Het succesvol afronden van de maatschappelijke stage is een vereiste voor het verkrijgen van het diploma. Indien je in het derde leerjaar geen maatschappelijke stage hebt voltooid, kan dit van invloed zijn op de beslissing om over te gaan naar een hoger leerjaar.

Wat zijn voorbeelden van maatschappelijke stage?

Een maatschappelijke stage is bijvoorbeeld het geven van computerles aan ouderen in een verzorgingstehuis, of hen helpen met de boodschappen. Maar ook het meehelpen op de kinderboerderij, het helpen bij een sportvereniging, het organiseren van een activiteit met verstandelijk gehandicapten of het organiseren van een buurtfeest zijn goede voorbeelden. Zo zie je, er is van alles mogelijk!