Bij de afdeling havo/vwo heb je de mogelijkheid om onder begeleiding op school je huiswerk te maken. We noemen dat: ‘hossen’.

HOS staat voor ‘Huiswerk Op School’ en houdt in dat je in een rustige, veilige omgeving kan werken. Daardoor hoef je thuis minder (misschien soms zelfs geen) huiswerk meer te maken. Drie middagen per week zijn er experts aanwezig (veelal oud-leerlingen) om vragen te beantwoorden, om lesstof nog eens uit te leggen of samen door te nemen, om toetsen samen voor te bereiden, om je te overhoren en/of om je te begeleiden met studeren/huiswerkplanning (leren leren).

Hossen helpt je om een stap verder te zetten, met als motto “samen sterk”.

Hossen kan vanaf de tweede week na de herfstvakantie iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 12.50 tot 16.20 uur in de mediatheek. Er is iedere middag een expert aanwezig, die door leerlingen geraadpleegd kan worden. Verder zijn er vier secties die aan het werk gaan met HOS-studenten. Dit zijn wiskunde, geschiedenis, Nederlands en Frans.

Voor vragen en suggesties over het hossen in de mediatheek kun je terecht bij Mik Leijssius. Wil je meer weten over hossen binnen de secties? Stuur je vraag dan naar Jan Wolters.

HOS-expert Zoë van der Laan