We organiseren veel activiteiten op het gebied van cultureel, maatschappelijk, sportief, creatief en levensbeschouwelijk terrein. Bij vmbo/pro breiden we dat nog uit met een aantal unieke activiteiten. Welke dit zijn, vind je hieronder terug!

Project duurzaamheid

Zit je in leerjaar 2 van vmbo tl? Dan werk je in een vakoverstijgend project met het thema ‘duurzaamheid’. Tijdens de lessen economie, biologie, aardrijkskunde, en natuur/scheikunde (NaSk) werk je, samen met je medeleerlingen aan een duurzaamheidscasus van een bedrijf uit de regio en werk je in groepjes aan dé oplossing voor de casus. Bovenal krijg je ook algemeen les over het thema duurzaamheid. Erg belangrijk natuurlijk voor de wereld waarin we vandaag leven. Als afsluiting van het project presenteren een aantal groepen de beste ideeën aan lokale deelnemende bedrijven. Wie gaat er met de prijs vandoor?

bEURSVLOer

Samen met de Schager Uitdaging organiseren we jaarlijks de beursvloer. Tijdens dit evenement proberen bedrijven en verenigingen/instellingen een match te sluiten en samenwerkingen aan te gaan. Zo hebben we bijvoorbeeld de match gesloten dat onze leerlingen van de techniekafdeling een stap gaan maken voor de jaarlijkse steppenrace tijdens de kermis in Schagen. De organisatie ligt in handen van de tweede klas vmbo b/k die de route Leefstijl volgen.

Olympic Moves

Door Olympic Moves krijg je de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. We hebben verschillende categorieën om in mee te doen en na selectietraining maak je kans op deelname aan de finales in Papendal. De meiden handbal hebben in 2022/2023 zelfs de trofee mee naar huis genomen! Meer lezen over Olympic Moves? Dat kan hier!