We organiseren veel activiteiten op het gebied van cultureel, maatschappelijk, sportief, creatief en levensbeschouwelijk terrein. Bij havo/vwo breiden we dat nog uit met een aantal unieke activiteiten. Welke dit zijn, vind je hieronder terug!

Accent Musical

Stralen op het podium? Het ontwerpen van kostuums of het creëren van fantasierijke decors? Het zijn enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden binnen dit project. De gehele productie regelen we zelf, dus ook het werk achter de schermen of de financiën beheren zijn taken die erbij horen.

Bij de start van het project ‘solliciteer’ je naar een functie binnen één van onderstaande vier groepen.
On stage: Zoek de spotlight op en schitter in dans en theater. Jij laat graag je acteertalent zien en hebt geen last van podiumvrees!
Character Design: Creatief? Jij bent precies wie we zoeken! Ontwerp en maak de kostuums of ontdek de magie van grime en zorg dat de hoofdrolspelers er fantastisch uitzien.
Stage Design: Een musical komt pas echt tot leven met een betoverend decor.
Back Stage Management: Organisatorisch genie? In deze groep zijn we op zoek naar jou! Jij neemt de touwtje in handen en regelt alles, van financiën tot PR tot de ontwikkeling van het pauzeprogramma. Bij jou is alles tot in de puntjes geregeld!

Als alles is geregeld, gebouwd en gerepeteerd dan eindigen we met twee voorstellingen. Leerlingen van omliggende basisscholen worden uitgenodigd om te komen kijken, maar ook ouder(s)/verzorger(s), opa’s/ oma’s zijn welkom om te kijken naar de spetterende show die jij met je jaargenoten neerzet!

w4Kangoeroewedstrijd

De w4kangoeroewedstrijd is een reken-/wiskundewedstrijd die jaarlijks terugkeert. Het doel van de wedstrijd is er vooral op gericht om te laten zien dat wiskunde en rekenen heel erg leuk zijn zonder dat je een wiskundeknobbel hoeft te hebben.

Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd en op elk niveau. Je krijgt verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit en een flits van inzicht vragen. De wedstrijd bestaat uit multiple choice vragen. Na afloop zie je iedereen antwoorden met elkaar vergelijken en wordt er nog dagenlang over doorgepraat. Ook thuis aan de eettafel worden de vragen vaak voorgelegd en niemand die zich wil laten kennen natuurlijk! Na deze wedstrijd leeft wiskunde extra en daar zijn we blij mee, want het is gewoon écht een erg leuk vak!

Debatteren

De sectie Nederlands organiseert talrijke activiteiten ter promotie van de Nederlandse taal. Mondelinge taalvaardigheid en literatuur staan hoog in het vaandel. Ieder jaar nemen we deel aan landelijke debatwedstrijden. Op school worden voorrondes gehouden voor de bovenbouw en de winnende klassen vertegenwoordigen het Regius College bij Meet the Boss. Bovendien heeft de school een eigen debatclub, die ieder jaar meedoet aan het Jongeren Lagerhuis.

Olympic Moves

Door Olympic Moves krijg je de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. We hebben verschillende categorieën om in mee te doen en na selectietraining maak je kans op deelname aan de finales in Papendal. De meiden handbal hebben in 2022/2023 zelfs de trofee mee naar huis genomen! Meer lezen over Olympic Moves? Dat kan hier!

Honoursprogramma

Je kunt meedoen aan het honoursprogramma wanneer je extra gemotiveerd bent om je naast de dagelijkse lessen te verdiepen in allerlei andere onderwerpen. Door mee te doen aan het honoursprogramma kun je honourspunten verdienen. Bij voldoende punten kun je aan het eind van het schooljaar een honourscertificaat of -diploma ontvangen.

De punten kunnen op verschillende manieren verdiend worden. Zo organiseren we elk jaar wisselende classes en workshops; denk daarbij aan sterrenkunde, manga tekenen, rondje cultuur, Arabische taal, 3d-ontwerpen, snijpractica, levensmiddelentechnologie en nog veel meer. Ook voor deelname aan de leerlingenraad, de deelraad, de kangoeroewedstrijd en andere activiteiten op school kunnen punten worden gehaald. Buiten school kun je punten verdienen door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, snuffelstages, cursussen en nog veel meer!

Ten slotte worden er per schooljaar drie honoursmiddagen georganiseerd waarbij we met alle honoursleerlingen leuke en/of leerzame activiteiten organiseren en samen op school eten.