HBR is een brede opleiding waarin je als leerling te maken krijgt met verschillende onderdelen van de horeca, bakkerij en recreatie. Met het profiel HBR kunnen leerlingen veel kanten op. Leerlingen maken kennis met gastheerschap, de bakkerij, de keuken en recreatie. Alle delen uit dit profiel hebben iets met elkaar gemeen: het sluit aan bij leerlingen die het leuk vinden om gasten een leuke tijd te bezorgen. Voorbeelden hiervan zijn het regelen van een vakantie of voor gasten een maaltijd te bereiden en te serveren.
In ons restaurant “Starters” ontvangen we wekelijks gasten. De leerlingen koken en serveren een driegangen menu. Hierbij is hygiëne en vaardigheid bij het koken naast de techniek van het serveren en het correct omgaan met gasten heel belangrijk. HBR leerlingen werken op wisselende tijden waarin je de gasten het naar de zin wilt maken.
Benieuwd hoe Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) er op het Regius College vmbo BL/KL uitziet? Bekijk de onderstaande video!
Informatie over de vakken, profieldelen en keuzevakken in leerjaar 3 en 4