Regius College Schagen

Wijziging buslijnen

5 oktober 2017 PrO, Vmbo BL/KL, Vmbo TL, Vwo, Havo,

In de pers heeft u mogelijk al gelezen over wijzigingen in de dienstverlening van buslijnen in de regio. Zo zijn er plannen om te snijden in de dienstverlening van de buslijnen 158 (Den Helder-Anna Paulowna-Westerland-Hippolytushoef), 152 (Schagen-Callantsoog-Julianadorp) en 150 (Schagen-Zijdewind-Winkel-Heerhugowaard). Met name van de buslijnen 150 en 152 wordt ook door onze leerlingen gebruik gemaakt. Deze plannen baren ons dan ook zorgen.

Navraag heeft ons inmiddels geleerd dat buslijn 152 door de week blijft rijden. Echter, in plaats van de route Schagen – Callantsoog – Julianadorp wordt de nieuwe route Schagen – Callantsoog – ’t Zand – Schagen. Voor leerlingen vanuit Julianadorp richting Schagen blijft de scholierenlijn 652 bestaan. Hier gaan 12- en 18 meter bussen rijden vanwege het grote aantal leerlingen. Alleen Sint Maartenszee en Grote Keeten krijgen geen vaste lijndienst meer. Dit is vanwege het geringe aantal mensen dat hier opstapt volgens Connexxion. De provincie Noord-Holland heeft deze keuzes gemaakt.

Samen met de andere onderwijsinstellingen in Schagen spannen wij ons in richting de Provincie Noord-Holland, die verantwoordelijk is voor het busvervoer in de regio, om goede vervoersverbindingen in de regio te handhaven.

Ga terug