Regius College Schagen

Regius College heeft vanaf 1 augustus een rookvrij schoolterrein!

18 augustus 2020 PrO, Vmbo BL/KL, Vmbo TL, Vwo, Havo,

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf het schooljaar 2020-2021 een rookvrij schoolterrein. Onze locaties zelf zijn al langer rookvrij. Maar ook de campus buiten is nu rookvrij. Dit geldt voor iedereen: leerlingen, personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

In samenwerking met de gemeente worden verschillende ‘rookvrijborden’ op de campus geplaatst. Onder de slogan ’Nu dan! Heel je omgeving rookvrij’ voert de gemeente Schagen campagne om inwoners van het roken af te krijgen.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de rokers begint op het schoolplein. Op dit moment raken 75 leerlingen per dag in Nederland verslaafd aan roken. De hersenen van jongeren zijn extra gevoelig voor de verslavende werking van nicotine. Hoe jonger een roker start, des te groter de kans op verslaving. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te roken en voorkomt ook ongewenst meeroken.

Wij danken u alvast voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze leerlingen.

Ga terug