Regius College Schagen

Informatie over het coronavirus

13 maart 2020 PrO, Vmbo BL/KL, Vmbo TL, Vwo, Havo,

BERICHT 2 MAART 2020

Wij volgen in onze berichtgeving de richtlijnen van de VO-raad, het RIVM en de rijksoverheid. Deze worden met grote regelmaat aangepast aan de huidige ontwikkelingen.

GGD en GHOR in de regio aan zet
De overheid beschouwt de regio als ‘aan zet’ bij een uitbraak van het virus. De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) leidt en coördineert de geneeskundige hulpverlening bij rampen en crises.
Alle GGD-instellingen en ziekenhuizen zijn op de hoogte van de protocollen over de te nemen maatregelen bij een eventuele besmetting. Mocht het in onze regio zover komen, dan kunnen wij rekenen op korte lijnen met de GGD en ontvangen wij vanuit de GGD-richtlijnen hoe te handelen, ook preventief. Wij zullen deze richtlijnen opvolgen.

Werkweken
Met betrekking tot werkweken volgen wij het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en eventuele richtlijnen vanuit de GGD. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. 

Belangrijke tips
Ben je onlangs in een van de gebieden geweest waar het coronavirus heerst en heb je verkoudheidsklachten of koorts? Deze klachten kunnen het begin zijn van COVID-19. Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Bel met de huisarts als de klachten erger worden.
Zie de actuele lijst van gebieden waar het coronavirus heerst op rivm.nl

De belangrijkste maatregelen die men kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: was je handen meer dan regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Actuele informatie
Wanneer er ontwikkelingen zijn, dan zullen wij deze informatie op onze website actualiseren.

 

Ga terug