Regius College Schagen

Essays Odd Fellows Jeugdprijs

6 juli 2017 Vwo,

Dit jaar mochten onze leerlingen uit 5Vwo meedoen aan de Odd Fellows Jeugdprijs. Zij moesten hiervoor een essay schrijven over onderwerpen die passen bij Odd Fellows, zoals verantwoordelijk wereldburgerschap en interesse in een beter begrip van de wereld en internationale vraagstukken. Denk hierbij aan onderwerpen zoals armoedebestrijding, toegang voor iedereen tot onderwijs en medische zorg, uitbannen van levensbedreigende ziekten, de grote ecologische voetafdruk van de mens.

Deelname aan de wedstrijd werd bij het vak Nederlands geïntegreerd met het lesonderdeel betogen schrijven. De sectie Nederlands heeft in samenwerking met docente Lóriene Blokker vijf leerlingen kunnen nomineren: Jenny Koopman, Veralie Appelman, Anna Vethman, Diana Warmerdam en Natanja Schuttenhelm. Hun essays zijn hieronder gepubliceerd.

De genomineerden presenteerden zichzelf in een besloten zitting aan de jury van Odd Fellows en lichtten hun essays toe, afwisselend in het Nederlands en Engels. Tijdens de prijsuitreiking was de zaal was gevuld met Odd Fellows, directie en medewerkers van school en aanhang van de genomineerden. De spanning liep hoog op, totdat Odd Fellows bestuurslid Fenneke van Hartingsveldt en wethouder Ben Blonk de winnaar bekend maakten. Anne Vethman uit 5V4 werd uitgeroepen tot winnares en won hiermee een prachtige reis naar de VS en Canada. 

 essay Anna Vethman, Regius College, 5V4.pdf

 essay Diana Warmerdam, 5V3 Regius College.pdf

 essay Jenny Koopman, Regius College, 5V1.pdf

 essay Natanja Schuttenhelm, 5V3 Regius College.pdf

 essay Veralie Appelman, Regius College, 5V2.pdf

Ga terug