Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Decanen

  • Wat vind ik leuk om te doen en te weten?
  • Waar ben ik goed in?
  • Welk beroep wil ik later uitoefenen?
  • Waaruit kan ik kiezen?
  • Welke vakken heb ik dan nodig?
  • Wat is voor mij de beste manier om te bereiken wat er bij mij past?

De schooldecanen zijn er om je te helpen op deze vragen antwoorden te vinden. Op elke locatie van het Regius College werken decanen. Op de Oranjelaan is dat mevr. M. Neervoort, je kunt haar vinden in kamer 264.

Alle leerlingen mogen daar langskomen om informatie te vragen over schoolsoorten, vervolgopleidingen en beroepen. In de decaankamer liggen folders en boekjes van het Mbo, het Middelbaar Beroepsonderwijs. Die mag je meenemen of ter plekke lezen. Je kunt bij de decaan ook terecht om een extra test te maken of om meer te weten te komen over de Kaderberoepsgerichte Leerweg en de Havo.

Voor steun en advies is er in de eerste plaats de mentor. Die geeft het mentoruur waarin deze zaken ook uitgebreid aan de orde komen. Er wordt gewerkt met de methode ‘’Keuzedossier’’. In de tweede klas als oriëntatie op de sectoren en in klas drie en vier als voorbereiding op een vervolgopleiding. De methode omvat een werkboek en een uitgebreid digitaal portfolio.

In de tweede klas kies je uit een aantal vakken die je in de derde klas gaat volgen. De leerlingen van 3TL kiezen in de loop van het schooljaar hun zes eindexamenvakken en de examenklassen moeten hun vervolgopleiding bepalen. Allemaal best belangrijk. Wil je meer ondersteuning bij het kiezen van het vakkenpakket, breng dan een bezoek aan de decaan.

Keuze-activiteiten

Om jullie en de mentoren daarbij te helpen worden er elk jaar keuze-activiteiten georganiseerd:

  • De vierde klas gaat in december een dagje meedraaien op een Mbo-opleiding en doet een dag stage. Zij mogen in januari ook mee naar de Mbo-middag voor klas drie. Zij krijgen uitgebreid informatie over de overstap naar de Havo.
  • Voor de derde klassen organiseren de decanen van het Clusius College, Wiringherlant en het Regius College elk jaar in januari een grote happening. Dan komen de voorlichters van wel 60 Mbo-opleidingen, vaak met studenten, naar de Hofstraat en kunnen alle Vmbo-leerlingen drie voorlichtingen bezoeken.
  • Leerlingen van de tweede klassen gaan in februari/maart een kijkje nemen bij een sector naar keuze op de Hofstraat om een idee te krijgen van wat een beroepsopleiding inhoudt.
  • Voor alle leerjaren zijn er voorlichtingsavonden waar je met je ouders welkom bent.

Contact

Duizelt het al? Kom dan gauw langs. Natuurlijk zijn je ouders ook van harte welkom. Bel of mail om een afspraak te maken: tel. 0224- 274747 / email: nem@regiuscollege.nl

Belangrijke documenten

 4TL 2016-2017 info open dagen en sites.pdf

 Presentatie overstappen naar HAVO.pdf

 voorbeeld keuzeformulier voor site.pdf

 voorbeeldformulier profielkeuze Havo.pdf