Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Horeca, bakkerij en recreatie

HBR is een brede opleiding waarin je als leerling te maken krijgt met verschillende onderdelen van de horeca, bakkerij en recreatie. Met het profiel HBR kunnen leerlingen veel kanten op. Leerlingen maken kennis met gastheerschap, de bakkerij, de keuken en recreatie. Alle delen uit dit profiel hebben iets met elkaar gemeen: Het sluit aan bij leerlingen die het leuk vinden om gasten een leuke tijd te bezorgen. Voorbeelden hiervan zijn het regelen van een vakantie, voor gasten een maaltijd te bereiden en te serveren.
In ons restaurant “Starters” ontvangen we wekelijks gasten de leerlingen koken en serveren een drie gangen menu. Hierbij is hygiëne en vaardigheid bij het koken naast de techniek van het serveren en het correct omgaan met gasten heel belangrijk. HBR leerlingen werken op wisselende tijden waarin je de gasten het naar het zin wil maken.   

Modulen profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Gastheerschap  
Bakkerij  
Keuken 
Recreatie  
 

Keuzevakken Horeca, Bakkerij en Recreatie

Gastheerspecialisatie 
Brood- en banketspecialisatie  
Keukenspecialisatie  
Patisserie  
De bijzondere keuken  
 
 

Wat kan ik ermee? 

Kok
Brood- bakker
Banket bakker
Gastheer/vrouw
Receptionist
Activiteiten begeleider
Reisleider
Stewardess
Hotel manager