Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Nieuws van de Regius Debaters

‘Beste droogstoppels en havelaars’, zo begon Rosanne Dodde (6V2) op zaterdag 24 september haar toespraak tijdens de Max Havelaar Toesprakenwedstrijd.  De Universiteit Leiden organiseerde die dag voor de vijfde maal, waarbij kennisuitwisseling op ’t gebied van retorica (leer van de welsprekendheid)  centraal stond. 50 scholen uit heel Nederland hadden de moeite genomen naar Leiden af te reizen. Het optreden van Rosanne en Riley Schneider (3H2) is gezien en niet onopgemerkt gebleven.

Vanwege hun originele invalshoek kregen ze al snel de lachers op hun hand. Maar ook inhoudelijk was het dik in orde en dit effende de weg richting finale. Rosanne en Riley moesten het tijdens de finale opnemen tegen een sterk deelnemersveld van vijf teams, waarbij de categorale gymnasia zoals gebruikelijk ruim vertegenwoordigd waren.

Een gedeelde tweede plaats was het resultaat. Na afloop liet hoogleraar retorica prof. dr. Jaap de Jong doorschemeren, dat als ‘t aan hem had gelegen, Rosanne en Riley (met 14 jaar de jongste deelnemer!) met de eer waren gaan strijken. Maar ja, hij maakte  - helaas – geen deel uit van de jury.

Klik op de volgende link om een interview door SchagenFM met Rosanne en Riley te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=y6_Y4CyOWyM